De voordelen van elektrisch rijdenNu de benzineprijzen iedere week duurder worden kan het door je hoofd spoken om toch over te gaan naar elektrisch rijden.

Het aanbod van elektrische auto’s is de laatste jaren alleen maar gegroeid. Daarnaast wordt het rijbereik van een elektrische auto steeds groter. Dit door de groeiende ontwikkelingen omtrent de batterijen. Maar voordat je overgaat tot aankoop, is het belangrijk om de voornaamste voordelen van het elektrisch rijden te weten. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen? In dit artikel lees je welke voordelen dit zijn en waarom jij ook over moet stappen van een benzine auto naar een elektrische auto.

De belangrijkste voordelen
Stel je wilt een elektrische auto rijden. De aanschaf van een elektrische auto kan in vergelijking met een benzine auto, relatief duur zijn. Om toch een elektrische auto te kunnen rijden, kun je bijvoorbeeld een tesla model y leasen. Op deze manier is de drempel voor het elektrisch rijden een stuk lager. Nu de financiering mogelijk is, wil je uiteraard de belangrijkste voordelen weten. Hieronder worden deze voordelen verder uitgelicht.

Vrijstelling van BPM
De BPM wordt bepaald aan de hand van de zuinigheid van de auto. Zo heeft een auto met een hoge cilinderinhoud een hogere BPM dan een auto met een lagere cilinderinhoud. Dit maakt het aantrekkelijk om een zuinige auto te nemen. Aangezien een elektrische auto geen CO2-uitstoot heeft, is het volledig vrijgesteld van BPM.

Vrijstelling van MRB
Naast de vrijstelling van de BPM, is een elektrische auto ook vrijgesteld van MRB (motorrijtuigenbelasting). Dit is in ieder geval tot en met 2024. Wat de plannen na dat jaar zijn, is voor nu nog niet bekend.

Aanschafsubsidie
Naast de voordelen omtrent de belasting is er voor particulieren die een elektrische auto willen aanschaffen, ook een subsidie beschikbaar. Echter zit er wel een limiet op de jaarlijkse subsidie, waarbij het limiet in 2022 al is bereikt. Vanaf januari 2023 kunnen er weer nieuwe aanvragen worden ingediend.

Niet direct geld voor een elektrische auto?
Wanneer je niet direct het geld beschikbaar hebt voor de financiering van een elektrische auto, is het ook mogelijk om een elektrische auto te leasen. Lease tesla model s is bijvoorbeeld mogelijk wanneer je graag een tesla rijdt. Zo kun je beginnen met private lease, of als jouw werkgever het toelaat, op zakelijk niveau leasen. Op deze manier betaal je maandelijks een vast bedrag en kun je toch elektrisch rijden.