Officieel: Citroën C3 C-Series special edition (2022)Speciale uitvoeringen doen het altijd goed in België. En dus komt Citroën met de C3 C-Series uitvoering, enkel (online!) verkrijgbaar met de 1.2 PureTEch benzinemotor (83 pk).

De guitige Citroën C3 kroonde zich in 2020 en 2021 zowaar tot dé meest verkochte wagen in België. Om de commerciële interesse verder aan te sterken is er nu de C3 C-Series special edition!

Deze C3 C-Series uitvoering is “gericht op klanten die op zoek zijn naar een gedistingeerd aanbod, royaal qua comfortuitrusting en met een echte stilistische signatuur”. Zo omschrijft Citroën de geanodiseerde bronzen accenten rondom (vanbinnen + vanbuiten) toch. Een C-Series badge maakt een special edition pas écht af, zeker in combinatie met de heerlijk comfortabele zetels.

Onder de motorkap ligt de 1.2-liter PureTech driecilinder benzinemotor met 83 pk / 118 Nm en de manuele 5-versnellingsbak. Ruimschoots voldoende voor stedelijke kilometers al zijn de prestatiecijfers (0-100 in 13,3 seconden, 160 km/u topsnelheid) misschien niet extreem denderend. In de koffer past er 300 tot 922 liter bagage.

De Citroën C3 C-Series is enkel verkrijgbaar via store.citroen.be aan een Belgische vanafprijs van 19.285 euro. Daarmee positioneert hij zich qua prijssetting tussen het YOU! en Shine uitrustingsniveau. Naast de sinistere detailafwerking krijg je hier wel nog getinte/elektrische ruiten, inklapbare spiegels, automatische airco, 7″ infotainment (met Apple CarPlay / Android Auto) en het Visibility Pack mee.

Op de optielijst vinden we een Highlight Pack dat extra gebruiksgemak biedt met navigatie, zwarte mislampkappen en de overgeverfde achterruiten. Verdere personalisatie is er mogelijk met de duotone koetswerkkleuren (Banquise White, Steel Grey, Sand of Platinum Grey met een Onyx Black dak) en 16” Hellix lichtmetalen velgen.