Waarom zou je een elektrische auto rijden?Anno 2021 zijn EV’s niet meer weg te denken uit het straatbeeld en de populariteit zal de komende jaren sterk toenemen.

Deze voordelen leveren een elektrische auto je op

Wil je een occasion kopen en wil je meer weten over de voordelen die elektrische auto’s je opleveren? Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En de populariteit van elektrische auto’s zal de komende jaren alleen maar toenemen. En dat is niet zonder reden, want een elektrische auto rijden brengt diverse aantrekkelijke voordelen met zich mee. In dit artikel hebben wij de voordelen van elektrisch autorijden voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Beter voor het milieu

Rijden in een elektrische auto is een stuk beter voor het milieu. Deze auto’s zijn namelijk veel schoner dan normale auto’s, omdat ze niet allerlei milieuvervuilende stoffen uitstoten. Wel is het belangrijk om hierbij rekening te houden met de soort stroom waarmee je de elektrische auto oplaadt. Hoe groener de stroom is, des te beter dit voor het milieu is. Je kunt elektrische auto’s ook opladen met zonnepanelen, dus met een investering hierin heb je niet alleen een aanwinst voor je woning, maar ook voor je auto.

Het zijn stille auto’s

De verbrandingsmotor van traditionele auto’s zorgde altijd voor een goed te horen ronkend geluid. Omdat de elektrische auto door elektriciteit wordt aangedreven, zal er minder geluid te horen zijn. Elektrische auto’s zijn dan ook stille auto’s. Echter heeft dit zo zijn voor- en nadelen. Voor automobilisten is het prettig dat de auto minder lawaai maakt, maar fietsers en voetgangers kunnen ze minder goed horen aankomen. Er zijn wel elektrische auto’s verkrijgbaar die bij een lage snelheid meer lawaai maken om zo juist voetgangers en fietsers te attenderen.

Weinig onderhoudskosten

Wanneer je met een elektrische auto rijdt, zal je minder onderhoudskosten hebben. Dit komt vanwege de elektromotor. Deze heeft namelijk minder bewegende delen dan de verbrandingsmotor in een normale auto. De kans op slijtage is daardoor aanzienlijk minder. De motor gaat dan ook minder snel kapot, wat een elektromotor tot een meer duurzame keuze maakt.

Ze zijn ook te leasen

Een fijn voordeel van elektrische auto’s is dat je ze net als gewone auto’s ook eenvoudig kunt leasen. Je kunt hiervoor bij verschillende leasebedrijven terecht. Je betaalt hiervoor een vast maandbedrag dat is gebaseerd op de prijs, het aantal kilometers, de contractduur en de restwaarde van de auto die je wilt leasen.

Het is goedkoper vervoer

Wanneer je tegenwoordig gaat tanken, ben je best wel wat geld kwijt. Met een elektrische auto zal dit niet meer het geval zijn. Elektriciteit heeft namelijk een scherpere prijs dan benzine, diesel en LPG. Je kunt de auto eenvoudig thuis opladen of op het werk. Je betaalt hier tevens de helft minder voor dan je zou betalen bij normale brandstof. Ook bij openbare laadpunten profiteer je van een goedkopere prijs dan wanneer je tankt voor diesel, benzine of LPG.

Je weet nu welke grote voordelen elektrisch autorijden met zich meebrengt. Bekijk ook eens het assortiment van viaBOVAG auto’s om jouw ideale auto te vinden.