Leestip: Carchitecture – Houses with Horsepower (2020)

Leestip: Carchitecture - Houses with horsepower Lannoo (2020)Architecturale creaties worden zowaar nog mooier met een blitse bolide op de oprit. En omgekeerd telt hetzelfde!

Autodesigners bewegen elke keer hemel en aarde om prachtige bolides te creëren die enerzijds aan steeds strengere (milieu)eisen moet voldoen en anderzijds zo kosten-efficiënt gebouwd moeten worden. Architecten hebben ongeveer dezelfde uitdagingen, iets dat het 200-pagina’s tellende “Carchitecture – Houses with Horsepower” boek mooi benadrukt.

Carchitecture – Houses with Horsepower (Lannoo) is het geesteskind van Thijs Demeulemeester (lifestyle journalist voor ondermeer De Tijd en Weekend Knack, Thomas Debruyne (fotograaf met een duidelijke voorliefde voor architectuur) en Bert Voet (journalist voor ondermeer Trends en Knack) en brengt op een originele manier uitzonderlijke huizen van over de hele wereld (Denemarken, Zürich, Turijn, Londen maar eveneens Sint-Martens-Latem of Zottegem) samen met minstens even uitzonderlijke wagens. Daarbij gaat het niet persé over pk’s, 0-100 tijden of de prijs maar wel omtrent knappe designkenmerken/gelijkenissen, leuke anekdotes of interessante feiten. Meerdere iconische Porsche’s, Mercedes’en, Ferrari’s, Jaguar’s en zelfs Volvo’s passeren de revue, we vragen ons enkel af waarom de beeldschone Alfa Romeo 8C Competizione ontbreekt..

Daarnaast gaan ze ook iets dieper in op enkele prangende vragen zoals “waarom (bijna) alle architecten een voorliefde voor Saab koesteren”, “Waarom Le Corbusier (wereldberoemde Frans-Zwitserse stedenbouwkundige) misschien beter Le Carbusier had geheten” en “hoe de auto de ultieme muze van Frank Lloyd Wright (de Amerikaanse Le Corbusier) werd”.

Carchitecture, houses with horsepower (Engelstalig)
Uitgeverij Lannoo
Auteurs: Thijs Demeulemeester, Bert Voet & Thomas De Bruyne
Afwerking: Hardback
Aantal pagina’s: 192
Verschijningsdatum: 16/06/2020
€ 39,99

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...