Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen!

Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen!Alle bromfietsen (ook drie- en vierwielers) moeten voor het einde van 2017 voorzien zijn van een nummerplaat!

Sinds begin 2016 moeten alle gemotoriseerde voertuigen (zelfs die maximaal 45 km/u halen, de zogezegde A-Klasse’s) voorzien zijn van een nummerplaat. De nieuwe exemplaren zijn normaal gezien allemaal in orde, voor de bestaande bromfietsen loopt de overgangsperiode (31/12/17) bijna ten einde en nog meer dan 100.000 eigenaars (ongeveer 50%) zijn nog niet in orde!

De inschrijvingsprocedure voor een brommer bestaat uit twee delen. Na de registratie op basis van het gelijkvormigheidsattest bij een bpost-kantoor krijg je een formulier waarmee je bij de verzekeraar een nummerplaat kan aanvragen. Dit is een nummerplaat “klein formaat (10 x 12 cm)” start met “S-x” waarbij de x verwijst naar A (Klasse A), B (Klasse B), U (lichte vierwieler) of P (Speed Pedelec, een snelle elektrische fiets). Personalisatie is hier jammer genoeg niet mogelijk.

De nummerplaat kost 42 euro. Vanaf 2018 zal de registratie véél duurder uitvallen aldus Febiac, de federatie van de automobiel- en tweewielerindustrie. Meer informatie staat op de website van FOD Mobiliteit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...