Kostprijs gepersonaliseerde nummerplaat: terug 1.000 euro (2017)

Kostprijs gepersonaliseerde nummerplaat: terug 1.000 euro (2017)Nadat de federale overheid vorig jaar de prijs van een gepersonaliseerde nummerplaat optrok tot 2.000 euro vielen de inkomsten serieus tegen..

Van PAPA, SSST, KENZO tot HAHA, HIHI en zelfs enkele bedenkelijke combinaties, de gepersonaliseerde nummerplaat werd een groot succes. Typisch Belgisch om daaraan geld uit te geven maar wie zijn wij om dergelijke (creatieve!) eigenaars te veroordelen, voor bedrijven komt het ook met een praktisch gemak en extra PR.

Initieel kreeg je de vrijheid om je eigen nummerplaat samen te stellen – onder strikte voorwaarden uiteraard – in ruil voor 1.000 euro. Dat zorgde maandelijks voor 350 à 750 aanvragen en de regering besliste om de prijs op te trekken tot 2.000 euro om zo de inkomsten (meest gemakkelijke vorm van belastingen) te verdubbelen.

Jammer genoeg kelderde de interesse dankzij deze stevige prijsstijging, François Bellot (Minister van Mobiliteit) gaat de prijs van de gepersonaliseerde nummerplaat dan ook terug naar het initiële niveau van 1.000 euro brengen. This must be Belgium..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...