Officieel: Volkswagen e-Golf facelift (2017)

Officieel: Volkswagen e-Golf facelift (2017)Na de facelift voor de reguliere Volkswagen Golf komen de Duitsers nu naar buiten met meer informatie over de vernieuwde e-Golf! Krachtiger, sneller en vooral een groter rijbereik (300 km)!

De elektrische vijfdeurs e-Golf neemt uiteraard de strakkere looks en het moderne interieur over van zijn benzine/dieselbroers, Volkswagen kiest traditiegetrouw voor een blauwe accentkleur voor hun elektrisch gamma.

De lithium-ion batterijen van de Volkswagen e-Golf hebben nu een capaciteit van 35,8 kWh (vroeger: 24,2 kWh) waardoor het rijbereik met 100 km is toegenomen tot 300 km op papier. In de praktijk ligt dat ongeveer op 200 km en dat zou moeten volstaan voor Jan Modaal inzake dagdagelijkse verplaatsingen.

De elektromotor levert nu 134 pk en 270 Nm, daarmee doe je in net geen 10 seconden de 0-100 km/u sprint aan het stoplicht wat allemaal beter is (logisch!) dan zijn voorganger. Bij 150 km/u bereik je de topsnelheid, sneller rijden zou teveel vragen van de batterij.

Opladen kan aan een regulier 230V stopcontact maar dan neemt het proces ongeveer 6 uur in beslag, aan een snellader duurt het ongeveer 60 minuten om de batterij tot 80% op te laden.

Begin 2017 lanceert Volkswagen eerst de reguliere Golf’s, daarna volgt de elektrische variant! Momenteel betaal je minstens €36.300 voor een e-Golf, een nieuwe prijs is nog niet weten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...