Spyshots: Jaguar F-Type facelift (2016)

Spyshots: Jaguar F-Type facelift (2016)Zowel qua looks als vermogen komt de Jaguar F-Type niets te kort maar gezien zijn lange staat van dienst (sinds 2012!) dringt een facelift zich op. De komst van een viercilinder instapper zou dé grote nieuwigheid worden!

Jaguar lanceerde na een lange ontwikkelingsperiode de F-Type en creëerde zo terug de befaamde Britse magie, kort erop volgde ook nog een prachtige Coupé, een praktische AWD variant en zelfs een hardcore SVR uitvoering. Laten we ook zeker de gelimiteerde Project 7 niet vergeten, een prachtcreatie die de F-Type nogmaals in de bloemetjes zette. Maar zelfs zo’n blitse sportwagen is het eeuwige leven niet gegund, vandaar dat de Britten werken aan een nakende facelift. Een voorstelling zou perfect passen op het aankomende Autosalon van Parijs in september, daarnaast zijn er nog voldoende andere auto-evenementen waar Jaguar de vernieuwde F-Type zou kunnen presenteren.

Aan de functioneel vorm – een begeerlijke sportwagen zijn, met of zonder dak – wordt natuurlijk niet geraakt, zoals bij elke facelift zal het hier ook gaan om wat nieuwe bumpers, grille, verlichting en een verbetering van het interieur met fijnere materialen. Infotainment- en veiligheidssystemen kunnen altijd beter en daarvoor is zo’n facelift altijd het perfecte moment.

Behalve wat meer technologie en een scherpere vorm zou de nieuwe Jaguar F-Type motorisch wél iets interessant met zich meebrengen. Er zijn al een tijdje geruchten omtrent een 2.0-liter viercilinder als nieuwe instapper onder de V6, V6 S en V8, gezien de concurrentie het nu ook doet hoeft Jaguar zich nergens meer voor te schamen. In de nieuwe XE levert die krachtbron een aangename 200 pk of 240 pk, de Jaguar F-Type zou net iets meer vermogen meekrijgen..

Lees hier onze rijtest met de Jaguar F-Type en F-Type Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...