Kooptip: McLaren P1 in Belgie!

Kooptip: McLaren P1 in België!Met slechts 375 exemplaren – en een handvol prototypes – is de P1 een zeer exclusieve hypercar, bij McLaren Brussels staat er momenteel toch eentje te koop voor bijna 2 miljoen euro!

De McLaren P1 is in theorie de opvolger van de legendarische F1 en is goed op weg om die status op termijn ook te gaan overnemen, zeker gezien het performante gezelschap – LaFerrari, 918 Spyder, … – van de snelle Brit op dit moment. Na de presentatie van een conceptmodel werd de volwaardige P1 onthuld op het Autosalon van Genève in 2013, enkele maanden later wist de McLaren mee te geven dat alle 375 exemplaren een eigenaar gevonden hadden. Omdat de vraag toch zodanig groot bleef werden er nog wat (5x) prototypes terug in perfecte staat gebracht en tevens verkocht, voor de circuitliefhebbers werden er enkele P1 GTR’s gebouwd.

Met een dergelijk prijskaartje (iets meer dan 1 miljoen euro) en indrukwekkende prestaties (3.8-liter V8 – 904 pk – hybride hulpmotor) behoort de McLaren P1 tot de groten der aarde, de topsnelheid werd bovendien gelimiteerd op 351 km/u maar zou perfect tot 402 km/u kunnen gaan. Een hypercar pur sang zoals we zeggen dus.

En zo’n exemplaar dook recent op bij de Belgische McLaren verdeler op de Louizalaan in Brussel, voorzien van de typerende Volcano Orange koetswerkkleur en een interieur met veel leder en alcantara. De vorige – gelukkige? – eigenaar doet zijn P1 weg met 18.000 kilometer en vraag er toch nog 1.850.000 euro voor. Of dit de ideale investering is naar de toekomst kunnen we niet met zekerheid zeggen, indien je financiële toestand dit toelaat mag je anderzijds niet twijfelen..

Je aankoopintentie duidelijk maken hierr!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...