Spyshots: Audi TT RS Coupe (2016)

Spyshots: Audi TT RS Coupé (2016)Dat hij kwam was al een publiek geheim, grote hamvraag blijft hoeveel pk’s de Audi TT RS zal meekrijgen?!

Binnen de TT familie heb je diverse motorisaties om iedereen tevreden te houden, er is zelfs een compacte benzinemotor én diesel voorhanden. Een dergelijke sportcoupé/cabriolet bestel je toch liever met een krachtige benzinemotor, daarvoor staat de 310 pk sterke TT S in de catalogus. Dat stevige vermogen komt al akelig dicht in de buurt van de vorige generatie TT RS (340 pk), toch moet de nieuwe RS topversie nog naar buiten komen. We hadden al een impressie maar nu hebben we ook beeldmateriaal van de TT RS Coupé.

Visueel volgt deze het gekende Audi RS recept: dikke bumpers, agressieve honinggraat grille en een beperkt dieet, achteraan krijgen we dikke ovalen uitlaten. Over het gekozen motorblok zijn er meer vraagtekens, in het verleden kreeg de TT RS normaliter eenzelfde setup als de RS3 Sportback. Daardoor zou er een 2.5-liter vijfcilinder met 367 pk in het vooronder kunnen liggen, gefluister in de wandelgangen heeft het over een getal dat nabij de 400 pk zou liggen.

Pas in 2016 zullen we te weten komen hoeveel paarden de krachtigste Audi TT nu echt in het vooronder zal krijgen, misschien introduceren ze later nog eens zo’n een Plus variant! Of we ook dergelijke high performance variant van de TT Roadster krijgen is nog niet geweten.

Lees hier onze rijtest met de Audi TT Coupé 2.0 TDI!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Audi TT RS Coupé (2016)"

  1. Wolf 15-10-2015 om 22:37

    HET bijzondere aan de TTRS blijft het geweldige geluid. Daar kan de TTS ondanks de pkś niet aan tippen

Reageer

Reactie aan het plaatsen...