Preview: Lamborghini Centenario LP770-4 [HyperVeloce]

Kooptip: Lamborghini Reventon RoadsterTer ere van de 100ste verjaardag van Feruccio Lamborghini komt de gelijknamige sportwagenbouwer met een exclusieve variant!

Op 28 april 2016 zal het exact honderd jaar geleden zijn dat een ene onbekende Feruccio het levenslicht zag. Na een succesvolle carrière als bouwer van tractoren en diverse landbouwvoertuigen volgde een incident met een nabijgelegen sportwagenbouwer Enzo Ferrari, niet veel later werden er ook snelle bolides gebouwd in Sant’Agata. Zo’n eeuwfeest is de perfecte aangelegenheid voor een nieuwe speciale edition, ook een eenvoudige manier om snel geld te scheppen.

In het verleden kregen we zo al een Lamborghini Reventon en Veneno, beiden zowel als Coupé en Roadster maar wel in een zeer beperkte productie. Hierdoor is de exclusiviteit gegarandeerd voor de liefhebbers/kopers/investeerders, Lamborghini kan op zijn beurt meerdere miljoenen incasseren. Lang gingen we er vanuit dat deze bolide HyperVeloce gedoopt ging worden, nu blijkt dat Lamborghini recentelijk Centenario LP770 als merknaam registreerde waarmee ze duidelijk verwijzen naar een bijzondere honderd jaar!

De voorstelling van deze Lamborghini Centenario LP770-4 is voorzien voor het Autosalon van Genève in maart 2016, zoals de naam doet vermoeden is er hier 770 pk en vierwielaandrijving voorhanden. De technische basis zou identiek zijn aan de Aventador SV, qua styling zouden de Italianen nog een stuk verder kunnen gaan. Net zoals bij zijn voorgangers verwachten we dat de orderboek van de Centenario al vol zal zitten bij de onthulling, je interesse snel duidelijk maken bij Lamborghini Brussels is dus de boodschap!

Foto: Lamborghini Revénton Roadster (2009)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...