Officieel: Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce Roadster

Officieel: Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce RoadsterNaast ontiegelijk veel vermogen dingt de Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce Roadster naar de titel van de cabrio met de langste naam!

Behalve de BMW M4 GTS Concept en Lexus GS facelift hebben we nog een nieuwtje vanop het Pebble Beach Concours d’Elegance, namelijk een nieuwe Lamborghini. Het was al duidelijk dat ze in Sant’Agata bezig waren aan een dakloze versie van de LP750-4 Superveloce, in Amerika werd het model zojuist voorgesteld aan snelle zonnekloppers. In vergelijking met de reguliere LP700-4 Roadster krijgt de wagen 50 pk’s extra zoals de naam al deed vermoeden, op de weegschaal zet de LP750-4 SV Roadster slechts 1575 kilogram neer.

Met dergelijk cijfermateriaal zit je met deze brutale doch lifestyle Italiaan in slechts 2,9 seconden aan 100 km/u, de topsnelheid ligt net zoals bij de Coupé op een niet onaardige 349 km/u. Als je dergelijke snelheden wilt halen is het misschien verstandig om de twee dakpanelen uit koolstofvezel te monteren, al kan je dan wel wat minder genieten van de schreeuwende V12.

Gezien de LP750 Superveloce al een aardige duit kost in België verwachten we een nog steviger prijskaartje voor de Roadster variant. Voor een dergelijk cliënteel is dat misschien van minder belang, één van de 500 productie-exemplaren claimen zal de uitdaging worden. Waarom je een trackfocused supersportwagen zou voorzien in cabriotrim is nog steeds dé hamvraag van dit project, toch hopen we hem in levende lijve te mogen aanschouwen op de beursvloer in Frankfurt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...