Spyshots: nieuwe generatie Audi A5 Coupe

Spyshots: nieuwe generatie Audi A5 CoupéEen pak vroeger dan verwacht duiken de eerste prototypes van de nieuwe Audi A5 Coupé op!

De Audi A5 kennen we zowel als Coupé, Cabriolet en Sportback, onderhuids is de wagen sterk gerelateerd aan de A4 die er enkel als berline, allroad en break is. In september komt Ingolstadt naar buiten met een nieuwe generatie A4, ergens in 2016 ondergaat ook de A5 familie een soortgelijke metamorfose. Naast een aanzienlijke gewichtsbesparing krijgt ook het design een opfriskuur, motorisch blijft alles bij de gekende TDI’s en TFSI’s met enkele nieuwkomers! Ook een S en RS derivaat verwachten we op termijn.

De verwachtingen voor een nieuwe A5 zijn alvast hooggespannen. De eerste generatie zag het levenslicht in 2007, zowel in 2012 als 2013 werd er wat gesleuteld aan deze Duitser. Met zijn aflopende coupélijn en een stevige portie karakter/charisma kon hij menig harten veroveren terwijl de concurrentie toen behoorlijk dun gezaaid was.. Ondertussen is het segment alreeds serieus aangedikt, het design- en ontwikkelingsteam van Audi weet dus wat ze moeten doen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...