Spyshots: Volkswagen Golf R400 / R420 [vijfcilinder?!]

Spyshots: Volkswagen Golf R420 [vijfcilinder?!]Op deze Blue Monday lijkt het een zekerheid dat er een productievariant van de extreme Volkswagen Golf R400 aan zit te komen!

Vorig jaar lanceerde Volkswagen een Golf R400 Concept welks behoorlijk warm werd onthaald in de autowereld. Ter ere van zijn verjaardag volgend jaar zou deze super Golf GTI wel eens in productie gaan, deze blauwe actiebeelden op de Nürburgring bevestigen alvast de vermoedens! Omstaanders konden overigens een ronkende (2.5-liter TFSI) vijfcilinder waarnemen terwijl de Concept slechts een 2.0-liter viercilinder meekreeg. Welke krachtbron ze ook verkiezen in Wolfsburg voor deze snelle Golf, qua vermogen zou het gaan om 400 tot 420 pk vandaar ook de R400 / R420 benaming!

Aan de buitenzijde zien we momenteel nog heel wat gelijkenissen met de Volkswagen Golf R, toch verwachten we een licht aangepaste bumperset, unieke velgen, een dubbele uitlaat en een subtiele spoiler achteraan. Een sportonderstel mag zeker niet misstaan op deze ultieme hot hatch, dankzij de 4Motion vierwielaandrijving zou het allemaal ook nog behoorlijk controleerbaar moeten zijn. Een mogelijke onthulling op het Autosalon van Frankfurt in september zal het Duitse autofestijn nog wat kracht bijzetten, toch verwachten we pas productie in 2016. Het prijskaartje zou tussen de Golf R en Audi RS3 Sportback liggen, reken dus maar op een stevige €50.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...