Autosalon Brussel 2015: Smart Line-up

Autosalon Brussel 2015: Smart Line-upSmart brengt op het Autosalon hun vernieuwde vloot mee, zo beleven de ForFour en ForTwo hun Belgische première!

Sinds jaar en dag kan je bij Smart terecht voor minuscule stadswagens in diverse uitvoeringen. Boodschappen doen lukt nog net, om naar de te Ikea gaan of voor roadtrip richting het Zuiden van Frankrijk zijn er betere alternatieven. In drukke steden komen de compacte eigenschappen van deze microcars wel prima van pas, met anderhalf miljoen Smart eigenaars kunnen ze bij Daimler (moederbedrijf Mercedes) alvast terugkijken op een “klein” succes.

De derde generatie Smart zag eerder dit jaar het levenslicht, voor de ontwikkeling werd er duchtig samengewerkt met de ervaringsdeskundigen van Renault. Technisch deelt de nieuwe Twingo heel wat onderdelen en techniek, toch hebben we hier te maken met twee verschillende wagens. De Smart ForTwo heeft slechts twee zitplaatsen en een bagagecapaciteit van 260 liter, de ForFour doet het – zoals de naam al deed vermoeden – met vier zitplaatsen en maximaal 730 liter kofferruimte.

Binnenruimte in een zeer compacte wagen is altijd mooi meegenomen, toch wil je graag ook wat functionaliteit en comfort. Met een kleine draaicirkel en een laag gewicht krijg je een grote wendbaarheid om nog maar te zwijgen van de vele parkeermogelijkheden. Connectiviteit mag dezer dagen natuurlijk niet meer ontbreken, daarom krijg je een intelligent navigatiesysteem, Bluetooth/usb verbindingen en een prima audiosysteem. Inzake personalisatie kan je kiezen uit Passion, Prime en Proxy uitvoeringsvormen.

Het motorenaanbod voor deze kleine stadsrakkers is vrij beperkt, je hebt dan ook niet bijzonder veel vermogen nodig om ze in beweging te krijgen. Enerzijds is er de 0.9-liter turbogeblazen driecilinder met 90 pk en 91 Nm (vanaf €12.545) terwijl je bij de éénliter kan kiezen voor 61 pk (vanaf €9.922) of 71 pk (vanaf €13.513). Het verbruik zou theoretisch de 4 liter benzine moeten benaderen terwijl de CO2 uitstoot ook niet boven de 104 g/km ligt. Net zoals bij grote broer Mercedes komt Smart ook met edition #1’s van beide uitvoeringen, deze zijn eveneens gekenmerkt door hun stevige uitrustingsgraad in samenspraak met een interessant prijskaartje. Je kan de nieuwe Smart’s momenteel in Vlaanderen en Brussel ontdekken in diverse popup shops, tijdens het Autosalon moet je naar Paleis 6!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...