Officieel: Audi R8 Competition

Audi R8 Competition
Nu echt de allerlaatste R8 van deze generatie: de R8 Competition is het snelste productiemodel dat Ingolstadt ooit verliet.

Aan de vooravond van het Autosalon van Los Angeles onthult Audi de R8 Competition, de allerlaatste zwanenzang van de supercar uit Ingolstadt. Het wordt het meest krachtige productiemodel dat Audi ooit bouwde: de 5.2-liter V10 levert 570 pk en katapulteert de R8 via een zeventraps S tronic naar 100 km/u in zo’n 3,2 seconden. De topsnelheid bedraagt een extreme 320 km/u.

Uiterlijk greep Audi vanzelfsprekend naar het bestaande wapenarsenaal en putte het hier voornamelijk inspiratie uit de R8 LMS. We zien heel wat carbon onderdelen en het lichtmetaal werd hoogglanzend zwart gekleurd. Dezelfde afwerking verzorgt de uitlaatpijpen, terwijl langszij de carbon-keramische remmen met rode remklauwen opvallen.

Wie zelf een exemplaar van deze R8 Competition wil scoren, mag zich haasten: slechts 60 stuks worden geproduceerd en naar verluidt is elkeen officieel voor de Verenigde Staten bestemd. Bestellingen worden aanvaard vanaf november, de eerste leveringen zijn voor begin volgend jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...