Teaser: Audi A9 Concept komt er aan!

Teaser: Audi A9 Concept komt er aan!De expansiedrang van Audi lijkt ervoor te zorgen dat we binnenkort een A9 krijgen!

Op het komende Autosalon van Los Angeles (november 2014) zullen de heren uit Ingolstadt een studiemodel voorstellen onder de A9 Concept noemer. Niet enkel hinten ze hiermee naar een vlaggenschip boven de huidige A8, ook op het gebied van design zouden we met deze A9 een sneakpreview krijgen wat we in de volgende jaren mogen verwachten voor het hele Audi gamma.

Technische specificaties zijn er nog niet en tegen de onthulling zullen die waarschijnlijk wel zeer interessant lijken, het is dan ook maar een conceptmodel. Indien er genoeg interesse is – en dat heeft een Audi altijd – krijgen we normaliter tegen 2017 of 2018 een grote vierdeurs coupé op basis van de nieuwe generatie A8 (MLB Evo platform) die we tegen 2016 al het levenslicht heeft gezien. Als we even mogen dromen, graag een S9 die meer dan 600 pk meekrijgt van de bestaande 4.0-liter V8!

update 05/11: een (nietszeggende) video!

Teaser: Audi A9 Concept komt er aan!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...