Officieel: Infiniti Q80 Inspiration Concept

Officieel: Infiniti Q80 Inspiration ConceptNa de teaser en vage beelden komt Infiniti nu met de volledige Q80 Inspiration Concept naar buiten. Deze prachtige Japanner moet zichzelf later vertalen in een waardige concurrent voor de Porsche Panamera, Mercedes CLS-Klasse en Audi A7 Sportback!

Infiniti wil het effectief maken in Europa en voorzag haar Q50 alreeds van een zuinige doch krachtige dieselmotor, in de toekomst moeten daar nog wat interessante modellen bijkomen. Wij hadden gehoopt rekening gehouden met een compacte crossover, in Japan zien het duidelijk toch iets groter en kwamen ze met een Q80 Inspiration Concept op de proppen. Deze elegante vierdeurs coupé moet het opnemen tegen de créme de la crémé van de voornamelijk Duitse auto-industrie, Infiniti weet hopelijk waaraan het begint.

Voor het design werd er alvast heel wat tijd en energie vrijgemaakt met een mooi resultaat. Grote velgen, een imposante grille en elegante lijnen zijn de hoofdingrediënten al zal het grote glazen panoramisch zonnedak waarschijnlijk wel hét gadget van de Q80 zijn. Ook voor het interieur werden er kosten noch moeite gespaard, naast hightech gadgets – meerdere head-up displays, touchscreen, adaptive cruise control, autonoom rijden, .. – werd er ook heel wat aandacht besteed aan de gebruikte materialen en afwerking. Op de foto’s is het moeilijk te zien maar in real life straalt het alvast heel premium.

Onder de lange motorkap is het ook feest, daar zorgt de hybride aandrijflijn wel voor. De combinatie van een 3.0-liter V6 turbomotor en een elektromotor levert hier maar liefst 590 pk en 750 Nm aan trekkracht. Daardoor kan je in amper 4 seconden van 0 naar 100 km/u geraken, een topsnelheid ontbreekt op dit moment nog. De Infiniti Q80 Inspiration is een vierwielaangedreven wagen maar focust zich voornamelijk op de achteras, in theorie zou er slechts 5,5 liter brandstof nodig zijn per 100 km. Voor een Europees succes speelt de CO2 waarde steeds meer en meer een belangrijke rol, hier bedraagt deze 129 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...