Officieel: Infiniti QX30

Officieel: Infiniti QX30 CrossoverBehoorlijk snel na de gloednieuwe Q30 komt Infiniti alreeds met een stoere XQ30 naar buiten.

Op het Autosalon van Los Angeles stelde de luxetak van Nissan, Infiniti, de avontuurlijke crossovervariant van de Q30 voor. Naar analogie met de rest van het gamma krijgt deze een X in naamgeving, de XQ30 is volgens de Japanners ook de eerste PAC oftewel Premium Active Crossover. Desondanks de onthulling in Amerika is zullen de Q30 en XQ30 het voornamelijk moeten maken in Europa tezamen met de Q50 Berline!

Designmatig boetseert de XQ30 rustig verder op zijn rustige stadsgenoot, om zijn offroadavontuur tot een goed einde te brengen krijgt hij wat meer bodemvrijheid, stevige bumpers en wat extra beschermplastiek rond de wielkasten. Skikoffers of bagagedragers mogen ook geen probleem vormen met de chroomdakrails! Binnenin zijn er niet zoveel verschillen te bemerken, ook steekt Infiniti niet bijzonder hard weg dat ze heel wat onderdelen van Mercedes kregen. Wat de A-Klasse voor de Q30 was is de GLA voor de XQ30.

Technische details wil Infiniti nog even voor zichzelf houden maar we verwachten geen verrassingen. Op vlak van motoren is aan benzinekant een 1.6-liter (120 pk of 155 pk) en een 2.0-liter (211 pk), beiden voorzien van turbo’s. Dieselrijders zijn aangewezen op de 1.5-liter (110 pk) of een 2.2-liter (163 / 170 pk). Standaard naar alle waarschijnlijkheid gekoppeld aan de manuele versnellingsbak met zes verzetten terwijl de zeventraps automaat in de optielijst staat voor wie wat meer comfort wil. Voorwielaandrijving lijkt eveneens logisch al gaat de echte avonturier voor de 4MATIC vierwielaandrijving!

Prijzen voor de XQ30 zijn er op dit moment nog niet maar we rekenen op een kleine meerprijs ten opzichte van de Infiniti Q30 (vanaf €24.750). Beide modellen beleven zeer binnenkort hun Belgische lancering, op het aankomende Autosalon van Brussel (januari 2016) zullen ze zeker een prominente plaats krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...