Happy Birthday: Audi A7 TDI Competition

Audi A3 TDI Competition
Audi viert de 25ste verjaardag van de TDI-motor met een speciale editie van de A7 Sportback.

Na de RS5 TDI Concept even terug komt Audi nu ook met een verkoopbaar verjaardagscadeau ter ere van de 25ste verjaardag van de TDI-motor. Deze Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition krijgt voor de gelegenheid 7 extra paarden, waarmee het totale vermogen neerkomt op 326 pk. Voor een zeer korte periode garandeert een boost-functie een extra 20 pk bij het vloeren van het gaspedaal.

Het koppel blijft behouden op 650 Nm, al lijkt dat reeds meer dan voldoende. De zescilinder diesel slaagt er hoe dan ook in om deze luxe-limousine van 0 naar 100 km/u te stuwen in 5,1 seconden, terwijl het verbruik met 6,1 l/100 kilometer natuurlijk zeer beperkt blijft. Om hem als bedrijfswagen in te schrijven zal je jaarlijks toch nog wat moeten uithalen, de CO2-uitstoot bedraagt immers 162g/km.

Naast de extra pk’tjes wordt deze Competition-versie standaard geleverd met een S-Line pakket en zijn 20 mm verlaagde ophanging. De zwarte 20-inchers krijgen 265/35 rubber en verbergen remschijven van maar liefst 17-inch met rode remklauwen. De beschikbare koetswerkkleuren zijn Nardo Gray, Misano Red, Daytona Gray en Sepang Blue, allen geleverd met een glanspakketje en high-gloss uitlaatpijpen. Gezien de facelift zijn ook matrix LED koplampen tegen betaling beschikbaar.

Binnenin worden klanten dan weer verwend met Valcona-leder in zwart of Lunar Silver, S Sportzetels zijn optioneel en beschikbaar in Agate Grey of Misano Red met contrasterende stiksels. Verder zorgen zwart hout en metaalaccenten voor de afwerking, vinden we wat quattro-badges en gebeurt schakelen steevast via een achttraps Tiptronic automaat. De A7 Sportback 3.0 TDI Competition is vanaf augustus te koop in jullie favoriete vier-ringen-showroom.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...