Spyshots: Jaguar XE doet Belgie aan

Spyshots: Jaguar XE doet België aanDe Jaguar XE is bijna klaar, tijdens de ontwikkeling werd ook nog even een stukje Belgisch wegdek meegepakt.

Als alles goed loopt zal Jaguar nog ergens dit jaar hun nieuwste XE model voorstellen. We zagen al wat conceptmodellen op de grote Autosalons en enkele teasers, maar toch kijken we reikhalzend uit naar het Britse antwoord op de vestigde Duitse waarden zoals de Mercedes C-Klasse, BMW 3-Reeks en Audi A4. Naast de i4 viercilinder die we al konden proeven in de grote XJ krijgt de Jaguar XE ongetwijfeld ook een V8 topmotorisatie naast de zescilinders van de F-Type. Een dieselmotor lijkt haast ondenkbaar voor een sportieve ziel als de Springende Kat, maar zoiets is nu eenmaal nodig om te overleven in dit (zakelijke) segment.

Enkele ingenieurs namen een stevig afgeplakte testwagen mee voor een hogesnelheidstest op de Duitse Autobahn en het betere bochtenwerk in Frankrijk, een stresstest op ons belabberde Belgisch wegdek stond jammer genoeg ook op het programma. Het uiteindelijke design blijft dankzij de psychedelische wrap ook nog goed verborgen, we zullen dus nog even geduld moeten hebben!

Met oprechte dank aan Roel & Ruben voor deze spyshots uit Oostende

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...