Volkswagen Passat in Parijs

Volkswagen Passat 2015
De nieuwe Volkswagen Passat wordt lichter, krijgt standaard  LED achterlichten en zal beschikbaar zijn met een digitaal instrumentenpaneel.

Naar weinig modellen wordt zozeer uitgekeken als de nieuwe Volkswagen Passat. Zeker niet uit spanning, maar gewoon omdat het een van de meest verkochte wagens op de leasemarkt is. De nieuwe Passat zal pas in september op het Autosalon van Parijs worden voorgesteld, maar enkele nieuwe details bereiken ons nu al via een gelekte bedrijfspresentatie.

Begin je garage alvast maar op te meten, want deze volledig nieuwe Passat wordt maar liefst 4.767 mm lang. Hij zal zoals eerder vermeld wel 85 kilogram minder in de weegschaal leggen, krijgt standaard LED achterlichten en wordt optioneel ook aangeboden met volledige LED koplampen (+Dynamic Light Assist systeem). Interessant binnenin is dat het 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel uit de nieuwe Audi TT ook bij de Passat beschikbaar zal zijn. Er komt ook een 360°-camera, head-up display en een trailer assistant system voor de sleurhut-liefhebbers onder ons.

Onder de motorkap wordt de 1.6-liter TDI aan dieselzijde de instapper. Deze zal 120 pk leveren, terwijl drie versies van de 2.0-liter TDI respectievelijk 150 pk, 190 pk en maar liefst 240 pk zullen leveren. Aan benzinezijde begint alles met een 1.4-liter TSI en 125 pk, maar ook een versie met 150 pk zal beschikbaar zijn en die krijgt bovendien Active Cylinder Technology (ACT). De 1.8-liter TSI met 180 pk noch de 2.0-liter TSI met 220 pk zijn een onbekende, terwijl de topversie daarvan een dikke 280 pk zal leveren. Met dat vermogen zou het al een soort van Passat GTI genoemd kunnen worden…

Alle motoren van de nieuwe Passat zullen voldoen aan de EU6-norm en tot slot plant Volkswagen ook een plug-in hybride met een elektromotor van 9,9 kWh en een maximale elektrische autonomie van zo’n 50 kilometer. Het gecombineerde rijbereik bedraagt 966 km, de CO2-uitstoot werd nog niet meegegeven. (Via: IndianAutosBlog)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...