McLaren bevestigt komst P1 GTR

McLaren bevestigt komst P1 GTRHet Britse sportwagenmerk geeft nu ook officieel toe dat er een straffere P1 in de pijplijn zit!

De kersverse McLaren P1 gooide al veel hoge ogen, hij overtreft de alreeds straffe 12C en 650S zonder enige moeite en ook de gevestigde rivalen zoals de LaFerrari en de 918 Spyder zien hem liever niet in hun buurt. Maar met slechts 375 te bouwen exemplaren is die kans vrij klein dat ze elkaar tegenkomen, momenteel werden er overigens al een goede 80-tal geleverd aan de gelukzalige klanten. Wanneer alle P1’s gebouwd zijn zal men overgaan tot een zeer gelimiteerde productie van de P1 GTR, een nog snellere en circuit only racevariant.

Volwaardig cijfermateriaal werd nog niet meegegeven, toch wisten ze in Woking al mee te delen dat het uiteindelijk vermogen op 1.000 pk zal liggen. Een interessante toename in vergelijking met de 910 pk van een reguliere P1! Daarnaast zal de wagen iets breder zijn om zo de wegligging te verbeteren en werden er slicks gemonteerd. Visueel zou de wagen ook een stuk agressiever voor de dag komen en de achterspoiler zou niet meer inklappen bij lagere snelheden.

De McLaren P1 GTR zal een gepast eerbetoon worden aan de F1 GTR die in 2015 zijn vijfentwintigste verjaardag viert. Nu al een prijs prikken op deze racevariant is vrij moeilijk, vermoedelijk zal deze rond de kaap van 2,5 miljoen euro liggen. De toekomstige Ferrari LaFerrari XX heeft per direct zijn kameraad gevonden met deze P1 GTR, als Porsche nu ook een circuitkrijger bouwt op basis van de 918 Spyder dan is het feest compleet!

UPDATE 25/07: Previewschets

McLaren bevestigt komst P1 GTR

McLaren-F1-GTR

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...