Officieel: Audi A3 Clubsport Quattro Concept

Officieel: Audi A3 Clubsport Quattro ConceptEind mei is er terug het befaamde Wörthersee event in Duitsland, Audi komt traditiegetrouw met enkele gelikte concepten op de proppen!

Tussen 28 en 31 mei zakken alle VAG fanboys wereldwijd af naar het Wörthersee gehucht voor een indrukwekkend event. Diverse constructeurs en tuners stellen daar hun laatste creaties voor, al zijn het toch vooral Volkswagen en Audi die met de aandacht gaan lopen. Een hardcore variant van de Audi A3 Berline is de eerste special guest, later volgen er ongetwijfeld nog meer. Net zoals de vorige jaren zien deze creaties er steeds bijzonder goed uit. Productiemodellen lijken er echter zelden te komen…

Het Audi A3 Clubsport Quattro Concept ruilt de 2.0-liter TFSI van de S3 Berline in voor de befaamde 2.5-liter vijfcilinder, goed voor maar liefst 525 pk en 600 Nm. Om die stevige cijfers in een correct daglicht te stellen nemen we er graag de RS Q3 even bij die dezelfde krachtbron deelt, maar toch slechts 310 pk en 420 Nm in de schaal weet te leggen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de prestatiecijfers van deze Magnetic Blue Clubsport Quattro Concept aan de betere kant zijn, zo bedraagt de sprintsnelheid slechts 3,6 seconden tot het eerste honderdtal. De topsnelheid ligt op 310 km/u terwijl we jullie verbruiks- en CO2 cijfers moeten schuldig blijven.

Naast een krachtiger motorblok kreeg de wagen ook nog enkele visuele upgrades mee, om de veiligheid ten alle tijden te garanderen werden er koolstofvezel remmen voorzien binnenin de 21″ velgen. Om zijn vlotte voorkomen ook succesvol te kunnen vertalen op een stuk asfalt ligt de wagen wat dichter bij de grond, werd de ophanging wat strakker afgestemd en kreeg de wagen wat extra aerodynamische tweaks mee. Vooraan bemerken we ook de Audi Matrix verlichting van de recent geteste A8, achteraan zit er een spoiler verwerkt in het kofferdeksel die moet functioneren als airbrake om te helpen bij de betere remmanoeuvres. Binnenin heerst er ook een sportieve sfeer met heel wat alcantara, koolstofvezel en chroomaccenten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...