Officieel: Citroen DS 6WR

Citroën DS 6WR header
Dit is de nieuwe DS 6WR die aan het einde van het jaar bij de dealers zal staan.

Bijna exact 1 jaar na de onthulling van de DS Wild Rubis Concept schotelt Citroën ons het daarop gebaseerde productiemodel voor. De DS 6WR meet 4,55 m in de lengte waarvan 2,73 m tussen de wielen, 1,86 m in de breedte en 1,61 m in de hoogte. Ter vergelijking, de gepensioneerde C-Crosser is 10 cm langer. Daarmee wordt de productieversie veel compacter dan de concept ervan welke royale afmetingen aannam. Ook het 21 duims lichtmetaal werd vervangen voor meer ingetogen 19 inch exemplaren. Bovendien is de ietwat patserige massieve neus met Infiniti allures niet terug te vinden op de DS 6WR. Het front herkennen we van de Citroën DS 5LS waarvan er volgende week in Peking een DS 5LS R Concept met 300 pk zal staan.

Ook deze DS 6WR zal debuteren in de Chinese hoofdstad. Verder zien we veel plastic afwerking zowel in de wielkasten als onderaan de bumpers. De onderkant van de deuren wordt dan weer gekenmerkt door blinkend chroom terwijl de spiegelkappen in een pianozwarte lak werden gespoten. Op het dak staan aluminium dakrails en vooraan zien we LED dagrijlichten en xenon koplampen. Een dagje offroaden zal er niet inzitten met de voorwielaandrijving, wel rust Citroën de DS SUV uit met een Grip Control systeem voor optimale tractie. Die wielen worden aangedreven door een e-THP motor met 158 pk of een THP motor met 197 pk welke gelinkt worden aan een automaat met zes versnellingen. Wij verwachten alvast kleinere motoren voor onze contreien.

Citroën DS 6WR

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...