Officieel: Skoda Octavia G-TEC

Officieel: Skoda Octavia G-TEC
Ook Skoda ziet brood in CNG wagens en presenteert op het Autosalon van Genève de Octavia G-TEC!

We zagen het al op het voorbije Autosalon van Brussel, auto’s die rijden op alternatieve brandstoffen doen het steeds beter qua aanbod en interesse. Uitschieters zijn de elektrische wagens en de wagens op aardgas, in dit laatste segment komt de Skoda Octavia zich ook nestelen. Zowel als Berline en Combi kan je deze groene Skoda verkrijgen, het is het tweede CNG-model in het gamma na de compacte Citigo.

De CNG-installatie werkt samen voor deze Skoda Octavia met een 1.4 TSI motor, goed voor 110 pk en een lage CO2 uitstoot van slechts 97 g/km. Zuiver op gas geraakt de Skoda Octavia G-TEC toch 410 km ver terwijl de benzinemotor een autonomie van nog eens 920 km schenkt. Theoretisch gezien kan je dus zonder te tanken vanuit Brussel tot diep in Spanje geraken. Dankzij een start/stop-systeem, remenergierecuperatie en nog een hoop ECO-features voldoet deze wagen ook alreeds aan de EURO6 emissienorm. Op het Autosalon van Genève zal deze zoveelste Octavia familietelg officieel voorgesteld worden, de eerste leveringen staan gepland voor in september!

Officieel: Skoda Octavia G-TEC

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...