Autosalon van Brussel 2014: Lamborghini Line-up

Autosalon van Brussel 2014: Lamborghini Line-up
Ook de prestigieuze autobouwer uit Sant’Agata is van de partij op het Autosalon in Brussel, de Lamborghini Aventador Roadster zal ongetwijfeld velen doen dromen!

De spiksplinternieuwe Lamborghini Huracan gaat ons Autosalon nog even voorbij en zal zijn wereldpremière beleven op het internationale Autosalon van Genève, maar gelukkig zullen er toch voldoende begeerlijke Stieren aanwezig zijn in Paleis 12!

Van de laatste Gallardo familie komt de Gallardo Blancpain Super Trofeo naar de Heizel. Deze trackonly racewagen levert Lamborghini aan geïnteresseerde klantenteams die zich vervolgens kunnen uitleven tijdens 18 races samen met 30 andere bolides. Als basis voor de Blancpain Super Trofeo werd de Gallardo Superleggera genomen die nog wat gestript werd tot 1.300 kilogram drooggewicht, de 5.0-liter V10 levert nog steeds 570 pk en wordt gestuurd door de eGear transmissie.

De aankoop van de Super Trofeo is niet goedkoop (+/- €200.000), gelukkig levert Lamborghini voldoende raad & daad, zowel op als naast het circuit, om het beste uit de wagens te halen. Op de openbare weg mag je jammer genoeg niet, de gelimiteerde Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale komt waarschijnlijk zeer dicht in de buurt!

Het pareltje van de Lamborghini stand op het nakende Autosalon van Brussel wordt ongetwijfeld de Aventador Roadster! Alhoewel er al enkele exemplaren rondrijden in België, mag hij toch nog steeds als vrij exclusief gezien worden! In Limburg rijdt er zelfs een gifgroene Verde Ithaca LP700 Roadster rond, een van de eerste exemplaren die in het unieke groen de fabriek in Italië verliet! De heerlijke 6.5-liter V12 is nog steeds van de partij en levert hier maar liefst 700 pk en 690 Nm koppel, de topsnelheid ligt ver boven de 300 km/u!

Lamborghini’s zijn niet bepaald goedkoop, toch kregen in 2013 maar liefst 11 nieuwe exemplaren een Belgische nummerplaat, niet slecht voor ons klein Belgenlandje!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...