D’Ieteren koopt VW-garages op van Beerens

dieteren
Alle VW-garages van de Antwerpse groep Beerens zitten nu onder het dak van D’Ieteren.

D’Ieteren is zoals velen al weten de invoerder van de merken van de groep Volkswagen. Onlangs verkocht D’Ieteren de autoverhuurder Avis Europe en waren ze op zoek naar de volgende uitdaging. Een grote klepper is dit natuurlijk niet, maar toch een strategische én vooral een belangrijke overname in het Antwerpse. Beerens is de grootste Volkswagen concessiehouder buiten Brussel en verkoopt jaarlijks ongeveer 3.500 modellen van het merk. D’Ieteren verkoopt uiteraard alle VW-merken, maar is in ons land ook de exclusieve invoerder van enkele VW-merken zoals: Porsche, Audi, Seat, Skoda, Bentley en Lamborghini.

Volgens De Tijd bevestigt Erwin Beerens de deal, maar wil hij nog geen verdere details kwijt. Het is nog niet helemaal rond en er moet nog groen licht gegeven worden gegeven van de mededingingsautoriteiten. De overname gebeurt via de dochteronderneming Sopadis die een kapitaal meekreeg van maar liefst 10 miljoen euro. Moest u denken dat Beerens zomaar alles verkocht, zit u op het foute spoor. De Beerens familie verkoopt enkel de VW-concessies; de vaste activa en andere merken zoals Nissan en Opel, alsook Beerens Classic, blijven in het patrimonium van de familie.

Met zijn omzet van 302 miljoen euro en een nettowinst vorig boekjaar van 5,5 miljoen mag Beerens zeker niet klagen. Met 10.000 verkopen per jaar zit het Brusselse D’Ieteren wel ruim boven de Beerens groep en denken we dat beiden partijen hier een goede zaak doen. Voor zowel de huidige als nieuwe klanten verandert er nagenoeg niks, de veranderingen hebben enkel invloed op het managementbeleid van de concessies. (Via: DeTijd)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...