Spyshots: Audi S1

Groenlicht Audi S1
Voor alle ongelukkigen die net geen Audi A1 Quattro konden bemachtigen is er nog hoop onder de vorm van een S1.

We konden het al van ver zien aankomen dat er van de kleinste Audi ook een S-variant zou komen. Bij deze krijgen we enkele spyshots te zien die de vermoedens bevestigen, de Audi S1 is in aantocht. Deze versie zal wel beduidend minder opvallend door de straten rijden dan de A1 Quattro. Zoals we van de S-modellen gewend zijn, geeft Audi het uiterlijk geen extreme makeover zoals bij de Quattro het geval was.

Geen grote spoiler, speciale velgen, of pijpen die prominent aanwezig zijn of een opvallende kleurstelling. De S1 zal het doen met subtiele wijzigingen zoals een andere grille, sportief ogende bumpers, een subtiele spoiler en aluminium spiegelkappen. Daarnaast zal de rijhoogte meer afgesteld zijn op het alledaags gebruik.

Volgens geruchten zou er tussen de 220 en 250 pk onder de motorkap verschijnen, wat hem opvallend krachtiger zou maken dan zijn directe concurrenten zoals de Ford Fiesta ST of de VW Polo GTI. Het is mogelijk dat de S1 hetzelfde 256 pk stere 2.0-liter turboblok krijgt als de A1 Quattro. We houden jullie op de hoogte. (via: AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...