Autosalon Frankfurt 2013 Live: Citroen

Citroen - Frankfurt 2013
Citroën stelt drie nieuwe modellen tentoon.

Onder andere de nieuwe C4 Picasso staat op de stand van Citroën in Frankfurt. De nieuwe Picasso heeft een eerder buitenaardse look en is op zich het Technospace Concept die we al eerder toonden. En niet alleen de looks zijn onder handen genomen, ook de rest werd drastisch gewijzigd. De nieuwkomer is een pak lichter geworden, maar liefst 140 kg. Daarbovenop heeft hij een CO-2 uitstoot van slechts 98 g/ km. Dat heeft hij te danken aan een start/stop systeem gecombineerd met een 1.6-liter dieselmotor met een zestraps automaat. Als monovolume heeft hij uiteraard een zee van ruimte en met zijn enorm 12″ vind je alles wat je nodig hebt.

Naast de C4 Picasso is ook de C4 Grand Picasso van de partij. De C4 Grand Picasso heeft een verlengde wielbasis en twee extra zitplaatsen. Ook de Grand Picasso bespaart gewicht en verliest zo’n 110 kg. Daardoor komt nog eens een extra 69 liter bagageruimte ter beschikking. De Grand Picasso steunt nu op een verbeterd platform. En naast het verbeterd platform heeft Citroën ook een een nieuwe motor ontwikkeld namelijk de BlueHDI 150 motor met een CO2-uitstoot van 110 g/km. Om de Grand Picasso nog groter te doen aanvoelen als hij al is worden de zetels asymmetrisch geplaatst zodat je een soort van “living-gevoel” ervaart.

Citroën heeft ook een nieuwe conceptcar klaar die ook hier tentoon staat. De Citroën Cactus Concept. Het is een kleine SUV uitgerust met Airbump op de flanken en bumpers. Deze beschermingszones bevatten luchtcapsules om schokken op te vangen en hebben een makkelijk vervormbaar omhulsel dat krasbestendig is. En daarbovenop zijn die onderdelen ook nog eens te personaliseren. De C4 Cactus krijgt een hybride aandrijflijn en wordt verwacht in productie te gaan in 2016. Het andere futuristische concept op de stand is de Wild Rubis.

Als laatste komt Citroën met de DS3 Cabrio Racing! Zoals we al eerder schreven hoopten we dat Citroën in Frankfurt de DS3 Cabrio Racing Concept zou omtoveren in een productiemodel. En we worden op onze wenken bediend, zo blijkt. De DS3 Cabrio Racing komt met een stoffen dak en krijgt wat accessoires mee aan het exterieur zoals: het matgrijze “Moondark”-kleurtje, zwarte 19-duimers en rode accenten. Om te eindigen zijn hier en daar ook ‘Black Chrome’ accenten en DS-logo’s te vinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...