Gelekt: BMW i3


De eerste foto’s van de BMW i3 zijn vroegtijdig gelekt, nog voor zijn officieel debut op 29 juli!

Binnen een kleine week vindt de officiële voorstelling plaats van de i3, iets waar velen ongetwijfeld een lange tijd naar hebben uitgekeken. BMW heeft het lang ‘geheim’ kunnen houden, maar uiteindelijk zijn de officiële foto’s – al dan niet per ongeluk – toch vroegtijdig de wereld ingestuurd. De productieversie lijkt sterk op de conceptversie, maar toch zijn er enkele wijzigingen aangebracht zoals een nieuwe voorbumper met herziene koplampen en mistlichten. Ook de doorschijnende deuren zijn overboord gegooid en zijn vervangen door meer conventionele deuren die achterwaarts opengaan om zo de toegang tot de achterbank de bevorderen.

BMW onthulde net nog de prijzen en de specificaties van de i3, maar om het geheugen op te frissen vatten wij het graag nog eens samen: het instapmodel heeft een 22 Kwh batterij en een elektrische motor die 170 pk biedt, dit maakt het mogelijk om in slechts 7,2 seconden elektrisch naar de 100 te sprinten. Zijn topsnelheid ligt vast op 150 km/u en men kan 130 tot 160 km rijden na één oplaadbeurt. De i3 met range extender versie krijgt dezelfde opbouw maar is uitgerust met een tweecilinder motor van 650 cc die zich voordoet als een generator. Dit laat toe dat deze i3 in plaats van 160 km zo’n 300 km te rijden zonder opgeladen te moeten worden of te moeten tanken, de basisprijs voor de BMW i3 ligt op €35.500.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...