Officieel: McLaren MP4-12C GT Sprint

McLaren 12C GT Sprint
Dit weekend is viert de autowereld feest in Goodwood, McLaren neemt een nieuwe versie van de MP4-12C mee!

Maar om per direct de pret te bederven, het is een track only versie. Om diverse raceteams te voorzien van een passende bolide voor hun job/amusement biedt McLaren nu al een GT3 variant aan, maar die is zeker voor de GT teams een beetje van het goede teveel. Daarom ziet de GT Sprint nu het levenslicht, per jaar hoopt McLaren 20 teams van evenveel wagens te voorzien, €215.000 per exemplaar!

Daarvoor krijg je uiteraard heel wat terug, maar qua vermogen heb je nog steeds dezelfde cijfers al de straatvariant: een adembenemende 625 pk uit het turbogeblazen 3.8-liter V8. Gelukkig zijn er wel aanpassingen doorgevoerd aan het onderstel (40 mm lager), de rijmodi en krijg je 19″ raceslicks. Binnenin valt direct het spartaanse interieur op, van de luxe uit je MP4-12C Spider blijft bijzonder weinig meer over. We zien een reguliere FIA rolkooi, een zespunts veiligheidsgordel en het dashboard is track oriented. Mocht je nog geld over hebben kan je nog kiezen voor de optionele spoiler achteraan, luchtgeleiders vooraan en een windscherm uit polycarbonaat. Bestellen maar!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...