Gerucht: Lamborghini toont concept F12-concurrent in Geneve

Lamborghini V12 GT
In kader van het 50-jarig bestaan van het merk van de stier, komt Lamborghini opzetten met hun interpretatie van de Ferrari F12 Berlinetta.

Volgende maand, op het salon van Genève, presenteren ze namelijk iets uitzonderlijks met een V12 krachtcentrale. Het model zal niet meer dan 2 deuren en evenveel zitplaatsen tellen, maar daar houdt de vergelijking met de Aventador op. Het onderstel zal bijvoorbeeld niet gedeeld worden. En dat heeft alleen maar zin als je een andere lay-out wil, met midden- of voorin geplaatste motor. Inderdaad, net als de F12 uit Maranello. Wat wordt er dan wel anders aan? Naast een geheel eigenzinnig ontwerp is ook ongetwijfeld vierwielaandrijving van de partij, evenals koolstofvezel aan alle kanten.

Het gaat daarbij wel nog om een concept, waarvan bovenaan een verdienstelijke poging tot te bewonderen is. Of die ook daadwerkelijk wordt gebouwd is nog niet zeker, laat staan wanneer. Prioriteit nummer één, zo luidt het, is goedkeuring krijgen voor een SUV, met de klinkende naam Urus. Met een al even hallucinant uiterlijk, moet hij toch minstens 3.000 klanten per jaar kunnen charmeren om zijn bestaan mogelijk te maken. De prijs? Evenveel als een Gallardo, wat je al gauw bij €200.000 brengt. In tegenstelling tot de Aventador, die zijn torenhoge vermogen zonder druk ontwikkelt, zou in een SUV een hybride of turbogeblazen aandrijflijn ‘verstandiger zijn’.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...