Officieel: Volkswagen Golf R Cabrio

Volkswagen Golf R Cabrio
De details kenden we al, nu lost Volkswagen ook extra beeldmateriaal van de Golf (VI) R Cabrio.

Een 2.0-liter TSI met een vermogen van 265 pk, een koppel van 350 Nm vanaf 2.500 toeren per minuut en een sprint van 0-100 km/u in 6,4 seconden. Deze cijfers vatten min of meer samen waar het bij deze Golf VI R Cabrio om te doen is. Schakelen gebeurt verder automatisch met een zestraps DSG-transmissie en de topsnelheid bedraagt 250 km/u. En ja, dan mogen we natuurlijk ook nog niet het dak te vergeten: in slechts 9 seconden ga je volledig topless.

Ondanks de prestaties zou de Golf R Cabrio slechts gemiddeld 8,2 liter per 100 kilometer verbruiken, equivalent aan een CO2-uitstoot van 190 g/km. De cijfertjes gaven we jullie echter vorige donderdag al, nu kunnen we ook wat extra beeldmateriaal delen. Jullie zien bi-xenon koplampen, LED dagrijlichten, LED achterlichten, 18-inch lichtmetalen velgen, met leder beklede sportzetels, een automatische airco, enzovoort. Natuurlijk zijn ook de bumpers aangepast, krijgt het interieur nog wat extra sportieve accenten en zorgen R-badges voor de afwerking. De Golf R Cabriolet kost in Duitsland 43.325 euro, bij ons zal de prijs vermoedelijk net iets hoger liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...