Officieel: Volkswagen Beetle GSR

Volkswagen Beetle GSR 2013
Volkswagen toont in Chicago een gelimiteerde Beetle GSR, slechts 3.500 stuks zullen een eigenaar vinden.

Een exclusieve Volkswagen? Dat klinkt meteen als contradictio in terminis. Toch is het over de loop van de geschiedenis al voorgekomen: de Beetle 1303 S is vandaag een van de meest gezochte versies van de zeventiger Beetle. Volkswagen hoopt met de nieuwe Beetle GSR hetzelfde te bereiken. Veertig jaar geleden waren 50 pk daarvoor genoeg, nu bombardeert Volkswagen ons met 210 stuks. Het maximum koppel bedraagt 280 Nm en is al vanaf 1.700 toeren per minuut beschikbaar. De Beetle GSR krijgt daarvoor onder de motorkap een 2.0-liter TSI die de kever van 0-100 km/u katapulteert in amper 7,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 229 km/u.

Typerend voor de Beetle GSR is natuurlijk de tweekleurige afwerking. De Beetle uit 1973 had een geel koetswerk met matzwarte motorkap en kofferklep. Het nieuwe model heeft deze elementen bijgevolg eveneens. Wel verschillend is dat nu ook het dak en de spiegelkapjes in het zwart werden uitgevoerd, terwijl de bumpers in plaats van zwart een gele kleur meekregen. Zwart-gele strepen met “GSR” belettering zorgen bovendien voor een unieke afwerking boven de zijschorten en achteraan vervolledigt een geel-zwarte spoiler de GSR-look. De nieuwe Beetle GSR is wel een stukje braver geworden: je kan hem ook krijgen in de kleurencombinatie Platinum Grey/Black. De velgen zijn dan weer wel badass: 19-inch 235/40 Tornado in plats van 15-inch stalen velgjes met een band van 17,5 cm breed.

Binnenin krijgt elk van de 3.500 gelukkigen natuurlijk een speciale badge met het editienummer, een met leder bekleed stuurwiel en R-Line Sportzetels. Die laatste twee krijgen net als de vloermatjes gele stiksels mee om het kleurenthema ook in het interieur verder te zetten. De versnellingspook is exclusief voor de GSR en de Beetle kreeg ook de turbodrukmeter mee. Volkswagen zal de nieuwe Beetle GSR voorstellen in Chicago, maar vanaf mei kan iedereen ter wereld deze wagen bestellen. Kostprijs in Duitsland: €30.300.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...