Volgende Audi A4 krijgt cilinderuitschakeling


De nieuwe Audi A4, gepland voor midden 2014, zal over cilinderuitschakeling beschikken.

De nieuwe Audi A4 wordt lichter en zuiniger dan het huidige model. Geen verrassing daar. Wel lijkt er duidelijk een nieuwe trend op te komen: cilinderdeactivatie. Start/stop is zo 2011 & 2012! Volkswagen zal cilinderuitschakeling binnenkort lanceren, maar ook de Audi S8, Mercedes SLK55 AMG en zelfs de Lamborghini Aventador maken er tegenwoordig gebruik van. Ook de Audi A4, die in 2014 gelanceerd zal worden, zou het systeem ontvangen.

Volgens Auto, Motor und Sport zal de nieuwe Audi A4 er dynamischer uitzien dan vandaag, een impressionante grille met 4 ringen krijgen en scherpere kantjes vertonen. De sedan krijgt vermoedelijk grotere achterlichten en een meer uitgesproken spoiler. Onder de motorkap komen TSI’s en TDI’s met vermogens startend bij 122 pk. Dankzij de innovatieve cilinderuitschakeling zou gemiddeld een halve liter brandstof per 100 kilometer bespaard worden. (Via: Auto Motor und Sport)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volgende Audi A4 krijgt cilinderuitschakeling"

  1. WB 29-12-2012 om 15:19

    De Golf 7 heeft het in ieder geval al op de 1.4 TSI.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...