Autosalon Brussel 2013: Jaguar Line-up

Jaguar F-Type 2013
Jaguar neemt haar gehele gamma meer naar het autosalon van Brussel. Ster van de show: de nieuwe Jaguar F-Type.

Hoewel de ster van de show misschien wel de Jaguar F-Type is, zal Jaguar qua verkoopcijfers vooral rekenen op de Jaguar XF Sportbrake die vooral fleet-kopers moet aantrekken. De nieuwe XF Sportbrake zorgt ervoor dat Jaguar – eindelijk – een  break in het gamma heeft. Meer bagageruimte dus, zonder in te moeten boeten op gebied van luxe. De Jaguar XF Sportbrake is leverbaar met een waaier aan motoren gaande van een 2.2 dieselmotor met 163 pk tot een 3.0 liter V6 diesel met 275 pk. Wie liever benzine stookt, kan bij een 2.2 liter grote viercilinder met 200 pk.

De Jaguar F-Type is dan weer de spirituele opvolger van de E-Type, al zit er tussen de twee modellen toch een dikke halve eeuw. Maar dat maakt de F-Type met zijn schitterende looks niet minder welgekomen op het autosalon van Brussel 2013. Dankzij een prachtig interieur en enkele leuke details zoals speciale deurgrepen kroont de F-Type zich tot een uiterst begeerlijke wagen, terwijl zijn schitterende motorenaanbod ervoor zorgt dat de wagen de sportiviteit die hij uitademt ook kan waarmaken.

Naast deze twee eyecatchers zijn ook de Jaguar XF, XJ en XK van de partij. Die laatste staat zelfs in zijn meest sportieve uitvoering opgesteld op het salon: als XKR-S. Goed voor 550 paarden die allemaal naar de achterwielen gaan, rijplezier gegarandeerd! Jammer genoeg draagt alles wat er op deze stand staat een behoorlijk prijskaartje, maar als je een Jaguar koopt, weet je dat je waar voor je geld krijgt.

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Jaguar XF Sportbrake 2012 3

Jaguar F-Type

Rijtest Jaguar XKR-S 17

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...