Officieel: Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster

Lamborghini LP700-4 Aventador Roadster
Verrassing! Lamborghini gooit het dak van hun krachtigste product en brengt de Aventador Roadster!

Echt verrassend kunnen we het uiteraard niet meer noemen, vanaf dag 1 in het ontwikkelingsproces werd er rekening gehouden met een dakloze variant. Een echte cabrio kunnen we de LP700 Roadster ook niet noemen, want enkel het bovenste dakgedeelte valt te verwijderen. Om het geklungel met het stoffen dak van de voorganger – de Murciélago Roadster – te vergeten werd er deze keer gekozen voor een hoogtechnologisch koolstofvezel exemplaar.

Lamborghini brengt met deze Roadster dé sportwagenvariant uit voor de echte liefhebbers. Alle zintuigen worden geprikkeld zonder afbreuk te doen aan de sportieve eigenheid en het agressief voorkomen van de Aventador. Motorisch is alles ook bij het oude gebleven, maar daar was gelukkig niets mis mee. De 6.5-liter grote V12 levert 700 pk en een unieke ISR versnellingsbak met 7 verzetten zorgt voor supersnelle schakeltijden. De ophanging werd nog een klein beetje verfijnt om het open karakter van de Roadster te beamen, al werd deze ook toegevoegd aan de recente update van de Aventador.

De heren uit Sant’Agata schuwen nooit een historische knipoog, zo is er gekozen voor een blauwtint uit het verleden. In 1968 werd namelijk de Miura Roadster voorgesteld in hetzelfde Azzuro Thetis. In de Aventador catalogus is er voor ieder wel wat wils te vinden, anders kan je nog altijd toevlucht nemen in het Ad Personam programma van Lamborghini. Het interieur kreeg overigens ook een update, met diverse nieuwe ledertinten als voornamelijkste eigenschap. De Dione velgen zijn ook een nieuw ontwerp, nog steeds te vinden in een 20″ variant vooraan en 21″ achteraan. In vergelijking met de coupé is de afdekplaat van de machtige V12 ook aangepast, bij de Roadster krijg je een variant met 2 symmetrische vensters. Verschil moet er nu eenmaal zijn, bovendien zou deze uitvoering nog beter koelen en regenwater laten aflopen zonder de krachtbron te moeten verstoppen.

Een concurrent vinden voor deze unieke wagen is niet gemakkelijk, de Ferrari 599 SA Aperta komt vrij dicht in de buurt maar kwam jammer genoeg slechts als een gelimiteerde oplage met 80 exemplaren. Liefhebbers van een cabrioervaring met een brullende V12 die verantwoordelijk is voor ongeziene prestatiecijfers moeten dus richting Lamborghini om een order te plaatsen. De richtprijs zal rond de €350.000 schommelen, maar voor die grote som geld krijg je gelukkig een hele hoop terug. De lancering vindt later vandaag plaats in Miami én Singapore, het Europese publiek krijgt de Aventador Roadster te zien op het autosalon van Genève. De productie zou vrij snel aanvatten, de eerste klantenexemplaren zullen waarschijnlijk in de lente van 2013 geleverd worden. Net op tijd voor de zomer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...