Jaguar Concept Speedboat past bij je XF Sportbrake

Jaguar_Speedboat_Concept
Luxewagens en boten gaan samen als geen ander. En dat demonstreert Jaguar nogmaals met deze Jaguar Concept Speedboat, die perfect bij de XF Sportbrake past.

Luxemerken moeten nu en dan eens wat extra doen om hun modellen in de verf te zetten. Jaguar is niet bepaald zinnens de speedboat die het bij deze Jaguar XF Sportbrake voorstelt op de markt te brengen, maar toch hebben ze een dergelijk concept gemaakt. Waarom? Gewoon, omdat het kan!

De Concept Speedboat moet het design-DNA van het Britste edelmerk aantonen. Ian Cullum, de designer van de laatste generatie Jaguars licht toe:

“We weten dat zowel onze huidige als toekomstige klanten zeer uiteenlopende en actieve levensstijlen hebben. Naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Jaguar XF Sportbrake kregen we een kans om te laten zien hoe onze designfilosofie op een compleet ander product zou kunnen worden toegepast, een product waarin snelheid en esthetiek ook bovenaan de prioriteitenlijst staan.”

De Concept Speedboat beschikt over een romp uit glasvezel en een dek van natuurteak. De vin werd van koolstof gemaakt en geïnspireerd door het design van de D-Type. De brandstofvuldoppen vinden dan weer hun basis bij de XJ Series 1. Zo heeft Jaguar in één klap aan haar Heritage gedacht en wat kennis opgedaan over nieuwe materialen.

Wat Jaguar dan weer wél op de markt zal brengen, is de Jaguar XF Sportbrake. De 1.675 liter bagage slikkende Jaguar komt met een 2.2 liter dieselmotor met ofwel 163 pk ofwel 190 pk voor de zuinige dieselrijders onder ons, de 3.0 liter grote V6 S-diesel levert dan weer 275 pk. De beginprijs komt neer op €45.900.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...