Onthuld: Nieuwe Gallardo LP 570-4 Super Trofeo

Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo 2013
Lamborghini heeft de nieuwe Super Trofeo raceversie van de Gallardo klaar.

Lamborghini organiseert met de Super Trofeo al enkele jaren zijn eigen raceserie, met een specifiek ontwikkelde racewagen voor alle deelnemers. Voor 2013 heeft het merk nu een nieuwe versie klaar, op basis van de facelift van de Gallardo die onlangs gelanceerd werd in Parijs.

De nieuwe Gallardo Super Trofeo is gebaseerd op het chassis van zijn voorganger, maar krijgt op aerodynamisch vlak enkele updates, met ondermeer een nieuwe spoiler achteraan. In totaal zou de aerodynamische update een verbetering van 120% betekenen ten opzichte van modeljaar 2012, en zou er 128 kg meer downforce worden gecreëerd. Daarnaast werd ook het remsysteem herwerkt, waardoor het model het voortaan 50% beter doet op vlak van remkoeling en thermische prestatie. Verder blijft alles bij het oude, onder de motorkap zorgt een V10 dus nog steeds voor 570 pk, 10 pk meer dan een standaard straat-legaal exemplaar.

Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...