Volkswagen start in 2015 met budgetmerk

Volkswagen Budget Brand
De Volkswagen-groep is van plan een low cost automerk te lanceren, zo stelt AutoBild.

“Volkswagen lanceert in 2015 drie prijsbrekers”, staat vanaf vandaag in het Duitse automagazine te lezen. Volkswagen heeft hierover nog met geen woord gerept, maar de redactie van Autobild beschikt wel vaker over informatie voor die officieel wordt bekendgemaakt.

Dit submerk zou het de inmiddels bekende dochter van Renault, Dacia, lastig moeten gaan maken. Volgens het bericht zouden drie modellen gepland zijn, allen op dezelfde wielbasis. Er zou een berline- en een breakversie komen van om en bij de 4 meter lang, en nog een MPV van 4m20 lang. Ze zouden allen een dwarsgeplaatste motor en voorwielaandrijving hebben, wat het meest ruimte efficiënt is. Om de kosten te drukken zul je sowieso zelf moeten schakelen.

Het model zou in eerste instantie bedoeld zijn voor de Russische, Chinese en Indische markt, maar zou evengoed in Europa verkrijgbaar kunnen worden. Voor de vanafprijs wordt gemikt op een ambitieuze 6.000 euro.

Volkswagen Santana

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...