Autosalon Parijs 2012: Audi

Parijs 2012 Audi Crosslane Coupe Concept
Audi brengt in Parijs niet alleen de nieuwe A3 Sportback en S3, ook de Crosslane Coupé Concept, R8 facelift en RS5 Cabrio wachten ons op.

Audi stelt in Parijs niet alleen de vijfdeurs versie van de A3 voor, ook de krachtige S3 wordt hier voor het eerst getoond. Het model beschikt over 300 pk en Quattro vierwielaandrijving, waardoor dankzij een S-Tronic automaat de sprint van 0 naar 100 km/u voorbij kan zijn in 5,1 seconden. Het model krijgt daarnaast de typische S-looks, met ondermeer aluminium zijspiegels, een diffuser en twee uitlaatpijpen.

Naast de toevoegingen aan het A3-gamma staat voor Audi ook de facelift van de R8. De Audi R8 krijgt een nieuwe snoet, met nieuwe koplampen en een aangepaste grille. Onder de motorkap blijft alles wel bij het oude, je kan kiezen voor een 4.2-liter V8 die voor 430 pk zorgt of een V10 die 525 pk en 530 Nm op de grond zet. Wel nieuw is de toevoeging van een S-Tronic automaat met dubbele koppeling die de sprinttijden aanzienlijk verscherpt. Daarnaast is ook een nieuwe topversie beschikbaar, de R8 V10 Plus. Deze versie beschikt over 550 pk en 540 Nm koppel, sprint van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en haalt een topsnelheid van 317 km/u.

Wie liever met de haren in de wind hard door de lucht klieft, kiest beter voor de Audi RS5 Cabrio, deze krijgt net als de RS5 Coupé een 4.2-liter V8 met 450 pk onder de motorkap en brengt de RS5 Cabrio van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden. Als laatste stelt het merk de Audi Crosslane Concept voor, een voorbode voor de toekomstige Audi Q2. Een plug-in hybride targa SUV met in totaal 177 pk en een CO2-uitstoot van slechts 26 gram/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...