Officieel: Nieuwe Audi S3

Audi S3 2013
Dit is hem dan, de nieuwe Audi S3.

Audi zal in Parijs naast de A3 Sportback ook de nieuwe S3 voorstellen, voorlopig de krachtigste A3 in het gamma. De nieuwe generatie krijgt een 2.0 TFSI onder de motorkap met 300 pk en 380 Nm koppel, waardoor de S3 met S-Tronic automaat van 0 naar 100 km/u sprint in 5,1 seconden, de topsnelheid wordt zoals steeds begrensd op 250 km/u. Kies je echter voor de standaard manuele zesbak, dan klaart de S3 de sprint van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden. Het verbruik blijft ondanks de prestaties binnen de perken, de S3 heeft met een opgegeven gemiddeld verbruik van 6,9 liter/100 km eerder een gematigde dorst, en is zo 1,5 liter zuiniger dan zijn voorganger. Het uitlaatgeluid is daarnaast een essentieel onderdeel voor een sportieve Hatchback als deze, daarom zorgt Audi voor een elektromechanisch systeem dat bij sterke acceleraties via een klep meer motorgeluid naar binnen laat.

Om een optimale stabiliteit en een grote dosis grip te garanderen wordt de Audi S3 uitgerust met Quattro vierwielaandrijving, daarnaast werd ook het onderstel aangepast naar de dynamische vereisten van de Audi S3. De sturing zou scherper en meer precies zijn dankzij een progressieve stuurinrichting, terwijl het nieuwe onderstel met langere wielbasis zorgt voor grotere stabiliteit bij lastwissels. De sportophanging verlaagt het koetswerk met 2,5 centimeter ten opzichte van de standaard A3, daarnaast staat de S3 standaard op 18″ velgen met vijfspaaks S-design.

Visueel herkennen we de Audi S3 trouwens aan de typische S-elementen, met ondermeer Xenon koplampen, een grille in aluminium-look en aangepaste bumpers. De zijspiegels zijn ook in aluminium uitgevoerd, terwijl zijschorten de wagen een stoerdere indruk geven. De achterbumper werd hertekend en krijgt een diffuser en vier ovalen uitlaatpijpen in chroom. De grote dakspoiler zorgt daarnaast voor meer neerwaartse druk op de achteras. Een hele hoop S-logo’s werken het geheel af.

Binnenin gaat deze S3 verder op het sportieve elan verder, met inlegplaatjes in geborsteld mat aluminium, grijze wijzerplaten, een sportstuur, sportstoelen, aluminium pedalen en een hele hoop S-badges. De nieuwe Audi S3 zal vanaf begin 2013 bij de dealers staan, met een richtprijs van 38.900 euro. Op het autosalon van Parijs maakt hij voor het eerst zijn publiek optreden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...