Onthuld: McLaren P1 Design Study

McLaren P1 Design Study
McLaren heeft de eerste officiële foto’s van de P1 Design Study vrijgegeven, de voorbode voor een nieuwe supercar van het merk.

McLaren werkt aan een opvolger voor de legendarische McLaren F1, en daarvan krijgen we op het autosalon van Parijs de eerste tekenen te zien. De McLaren P1 moet ‘de ultieme supercar’ worden en zou zijn inspiratie halen uit de rijke race geschiedenis van het merk. De vergelijking met de F1 is dus niet volledig uit de lucht gegrepen, al zijn ook verschillende kenmerken van de MP4-12C herkenbaar. Het design is best indrukwekkend, de achterpartij doet ons zelfs even slikken. Dit is ongetwijfeld een nieuwe legendarische Supercar in wording.

McLaren geeft momenteel nog geen technische details vrij over de eventuele productieversie van de P1, maar het zegt wel dat de McLaren P1 niet de snelste auto ooit zal zijn in termen van topsnelheid, maar wel de snelste en meest belonende straat-legale wagen op het circuit. Als we de geruchten mogen geloven, komt een 3.8-liter V8 in combinatie met KERS technologie onder de motorkap van de P1. Zo zou het totale vermogen boven de 700 pk moeten uitkomen. Een sprint van 0 naar 100 km/u zou voorbij zijn in 2,8 seconden, terwijl de topsnelheid op 384 km/u zou liggen. Meer details volgen ongetwijfeld op het autosalon van Parijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...