Nieuwe Audi A4 krijgt e-quattro


In 2014 zal Audi een nieuwe A4 lanceren met de nieuwste e-quattro aandrijving.

De Audi A4 kreeg onlangs nog een kleine facelift, maar op wat details en nieuwe LEDs na bleef alles ongewijzigd. In 2014 zal Audi echter met een volledig nieuwe A4 komen, gevolgd door een Avant een jaar later. Wat het design betreft moeten we geen wonderen verwachten, maar onderhuids wordt de A4 meer dan een baby-A6.

De nieuwe A4 zou een stuk lichter worden en zelfs tot 100 kilogram minder in de weegschaal leggen, waarmee de instapper slechts 1.330 kg zou wegen. Naast het dieet zal de nieuwe generatie A4 ook voorzien worden van een plug-in hybride variant en de kans is groot dat het e-quattro systeem met elektrische aandrijving op de achterwielen het gamma vervoegt. Twee elektromotoren zouden hierbij samen zo’n 136 pk leveren.

Natuurlijk zal de A4 ook beschikbaar zijn met de traditionele TFSI’s en TDI’s: een 2.0-liter viercilinder TFSI met 225 pk alsook een 2.0-liter TDI met 197 pk zijn zeer aannemelijk. De plug-in hybride zou naast een 2.0-liter benzinemotor met 226 pk beschikken over een 35 pk sterke elektromotor. Op meer nieuws is het voorlopig wachten. (Via: CarMagazine)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...