Onthuld: Nieuwe Toyota Auris

Toyota Auris 2013
Toyota heeft de nieuwe Auris onthuld voor zijn lancering op het autosalon van Parijs.

De nieuwe Toyota Auris oogt een stuk scherper dan zijn voorganger, aangezien de Auris het best verkopende model voor Toyota is in Europa wil het merk de bal ongetwijfeld niet mis slaan. De Toyota Auris zal het ondermeer moeten opnemen tegen de nieuwe Volkswagen Golf, de concurrentie is dus zeker niet van de minste. De nieuwe Auris is 55 mm lager en 30 mm langer dan zijn voorganger, waardoor hij in profiel een stuk slanker oogt. Het interieur werd opgefrist en voorzien van soft-touch materialen, terwijl de beschikbare kofferruimte van 334 naar 360 liter ging.

De nieuwe Auris komt meteen ook als Hybride, een 1.8 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor maken dan het schone weer onder de motorkap. De batterijen bevinden zich onder de achterstoelen, waardoor de kofferruimte voor alle versies gelijk blijft. In het motorgamma zal verder nog plaats zijn voor een 1.33-liter grote benzinemotor en een 1.4-liter groot dieselblokje. Om het rijgedrag te verbeteren, werd de Auris 14% stijver en 40 kg lichter dan zijn voorganger. Daarnaast helpt het 20 mm lagere zwaartepunt om de wendbaarheid te verhogen. De rijpositie is daarnaast ook 40 mm lager, wat de rijbeleving moet verbeteren. De Auris zal worden voorgesteld op het autosalon van Parijs, om begin volgend jaar bij de dealers te staan. De vanafprijs wordt geraamd op 16.500 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...