Nieuwe Audi S3 ondergaat laatste testen

Preview Audi S3 2013
De nieuwe Audi S3 is op komst, Audi voert momenteel de laatste tests uit, de lancering is voor het autosalon van Parijs.

Als alles goed gaat zullen Audi-fans op het autosalon van Parijs de nieuwe Audi S3 mogen verwelkomen. Audi voert momenteel nog de laatste testen uit, maar het is reeds duidelijk geworden dat er niet veel merk meer overblijft voor de ingenieurs. De S3 krijgt ten opzichte van een standaard A3 een gewijzigde voorpartij met grotere luchtinlaten en een donkere grille. Verder zijn ook de zijschorten breder en zal er achteraan een diffuser te vinden zijn. 18″ lichtmetalen velgen met 225/40 banden moeten het geheel afwerken. De eerste foto’s tonen ook dat de S3 voor het eerst tweemaal twee uitlaatpijpen zal krijgen, aan elke zijde een paar.

Onder de motorkap krijgt de derde generatie S3 de steun van een 2-liter turboblok uit de Volkswagen-Groep. Officieel zijn nog geen cijfers bekendgemaakt, maar insiders spreken over een output van 275 pk en 380 Nm koppel. Daarmee zou een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk moeten zijn in 5,5 seconden, twee tienden sneller dan het uitgaande model. De topsnelheid zal naar goede gewoonte op 250 km/u worden begrensd. Standaard zal de S3 geleverd worden met een manuele zesbak, wie dat wil zal op de optielijsten nog een zeventraps automaat kunnen terugvinden. De S3 zal verder initieel enkel als driedeurs worden verkocht, later volgt nog een Sportback versie. (Via: AutoCar)

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Audi A3.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...