Gerucht: Volkswagen Golf GTI krijgt 260 pk

Golf GTI 2013
Volgens de laatste berichten zal de 2.0-liter TSI in de Golf GTI 260 pk uitpersen.

Steeds meer details omtrent de nieuwe Golf GTI bereiken de oppervlakte. Zo kon het Britse Autocar vernemen dat de wagen gebouwd zal worden op het nieuwe MQB-platform en zal beschikken over een aluminium bodem en dak. Op de vooras zal een VAQ-differentieel geplaatst worden met een elektronisch gestuurde Haldex koppeling, wat zich zal uiten in een verbeterd weggedrag.

Onder de motorkap zijn diverse media vrij zeker over de 2.0-liter TSI. Deze zou in tegenstelling tot de 210 pk van de huidige Golf GTI tot maar liefst 260 pk leveren in de nieuwkomer. Een sprint van 0-100 km/u moet zo in minder dan zeven seconden mogelijk zijn. De wagen wordt verwacht in 2013 op de markt te komen.(Via: Autocar)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: Volkswagen Golf GTI krijgt 260 pk"

  1. ixtreme 07-06-2012 om 12:23

    http://www.youtube.com/watch?v=LvPYvz8Ioh8&feature=endscreen&NR=1
     
    hoe vet klinkt die als die terugschakelt op 0:15!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...