Onthuld: Volkswagen Scirocco GTS

Volkswagen Scirocco GTS 2012
Volkswagen zal in Leipzig de Scirocco GTS voorstellen: 210 pk en retro.

Volkswagen heeft iets te vieren en waar kunnen de Duitsers dat beter doen dan op eigen bodem. Ter ere van de tweede generatie Scirocco GTS 30 jaar terug, zullen ze op de Auto Mobil International (AMI) beurs in Leipzig een GTS van de derde generatie voorstellen.

Buitenaf moet vooral de striping nostalgie oproepen naar de jaren ’80. Ook krijgt de Scirocco GTS speciale voor- en achterbumpers, sportieve zijschorten en spiegelkapjes passend bij de striping. Serieuze 18-inch “Thunder” lichtmetalen velgen met rode remklauwen imponeren langszij, terwijl achteraan het geheel afgewerkt wordt met zowel een diffuser als achterspoiler afkomstig van de Scirocco R. GTS-badges zijn ook overvloedig aanwezig.

De zetels op hun beurt werden omhuld met leder en kregen rode stiksels. Bovendien brengt de Scirocco GTS de fameuze golfbal versnellingspook terug bekend van zijn voorganger uit 1982, maar ook te vinden in de eerste Golf GTI. Onder de motorkap tot slot ligt een vertrouwde 2.0-liter turbomotor die een vermogen levert van 210 pk, goed voor een sprint van 0-100 km/u in 6,9 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...