Crisis voor BMW i sub-merk?


Volgens geruchten herziet BMW haar prognoses voor het i sub-merk.

BMW’s i sub-merk bereikt volgens een bericht in Automobile Magazine een omslagpunt. De Duitsers zouden al bezig zijn met alternatieve plannen voor moesten verkopen niet van de grond komen. Enkele externe factoren zoals een gebrekkige herlaadinfrastructuur in Europa en de verminderde subsidies brengen BMW daartoe. Een prognose van jaarlijks 100.000 i3’s en 10.000 i8’s lijkt lang niet realistisch meer.

Ondanks de moeilijkheden zou BMW de modellen sowieso lanceren. Het zou immers miljoenen tot miljarden kosten om de projecten nu te laten voor wat ze zijn. Geruststellend nieuws dus voor de groene jongens, maar de i1 en i5 zouden wel mogelijk geschrapt worden.(Via: AutomobileMagazine)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...